Adana Çukurova Hayvan Barınağı (Topalak Köyü)

Adana' da geçtiğimiz yıllarda, bazı sıkıntılar ve zorluklardan sonra güç bela açılan Adana' nın 2. hayvan barınağıdır burası. Ben ve kız arkadaşım 1-2 ay önce ziyarete gitmiştik. Tabiki de gördüklerimizden hiç memnun olmadık. Sadece Adana' da değil Türkiye' nin hemen her barınağında manzara aynı sayılır. Eksikler çok. Normalde bu barınakta mesai saatleri içerisinde görev yapması gereken 2 veteriner var. Fakat bu veterinerler barınağa 1-2 ayda bir uğruyorlarmış.Barınakta Hizmetli olan personelden söz etmeye bile gerek yok.Cins köpeklerin satılmasımı dersiniz, barınakta görev yapması beklenen veterinerlerin cins köpekleri alıp damızlık olarak kullanmalırımı dersiniz vb. (ki bu insanlar Adana' da iyi tanınan veterinerler ve pit bull dövüştüren sapıkların köpeklerinin kulak ve kuyruk kesimlerini gönül rahatlığıyla yapıyorlar.) Neyse bu konuyla ilgili daha detaylı bilgiyi ve barınağın ihtiyaçlarını yazıcam buradan. Şimdilik bu barınakla ilgili elimdeki resimleri vereyim.








  Alttaki resimlerde Barınağa yeni gelen, hasta, ameliyat edilen hayvanların  muayene ve bakım odaları görülmekte. Ne acıdır ki biz burada hiç hayvan göremedik.onun yerine depo olarak kullanmayı tercih etmişler.Savunmaları ise hayvanlar burda kalınca çok pis kokuyomuş.(resimlerde yok ama bu konteynırın diğer tarafı ameliyathane. ama veteriner yok.)
 Alttaki resimlerde görüldüğü üzere içerisinde yaralı ve bakıma muhtaç olan hayvanlar olması gerekirken; kireç torbaları, gazeteler, makarnalar, temizlik malzemeleri vb gibi şeyleri bakıma ve korumaya almışlar.




                       Burasıda mutfak bölümü.Burda yemek saatine denk geldik.Görülmeye değerdi....


 Alttaki resimde geçirdiği kazadan dolayı arka ayakları felç olan yavru var.Bu köpek için kendi çabalarımızla bi araba yapmaya çalıştık.
 Alttaki resimde kız arkadaşımın olduğu bölümde yavru köpekler bulunuyor. bunlardan bikaçının uyuz olduğunu öğrendik.Uyarmamıza rağmen bu yavrular konteynırdaki bakım bölümüne alınmamışlardı ve en son ziyaretimde hepsinin öldüğünü öğrendim.

 Alttaki resimde, ortadaki Sarı bina "mutfak", solundaki bina "personel binası" (personel genelde ordan çıkmıyor. klima, buzdolabı falan..) sarı binanın sağındaki konteynır ise "bakım ve ameliyathane"nin olduğu bina.

4 yorum:

  1. Barınağa gitmiş kadar oldum teşekkürler böyle bir sayfa yaptığınız için. kedimi vermeyi düşünüyordum artık düşünmüyorum :)

    YanıtlaSil
  2. Yerini öğrenebilir miyim acaba ?

    YanıtlaSil
  3. Yerini öğrenebilir miyim acaba ?

    YanıtlaSil

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...