Su Her Canlı İçin Bir Yaşamdır.

Adana Çukurova Belediyesi Sokak Hayvanları Rehabilitasyon Merkezinde Yuva Arayanlar...




















Adana Çukurova Belediyesi Sokak Hayvanları Rehabilitasyon Merkezinde yuva arayan o kadar çok köpek var ki inanamazsınız, ve bi okadar da güzel hayvanlar bunlar.Cins köpeklerde var elbet.Ama bizim köpekleri
vereceğimiz insanların başta cins takıntısı olmaması gerekir.Köpekleri sahiplendikten sonra, tüğ döküyor, tuvaletini ortalığa yapıyor, havlıyor gibi sebeblerle köpekleri sokaklara bırakmasını veya belediyelere teslim etmelerini istemiyoruz.Sonuçta bu saydığım sebeplerin gerçekleşip gerçekleşmemesi sahiplenen kişinin elinde.Neyse , bizim için tek şart var. Bu merkezden bir köpek sahiplenmek istiyorsanız,  köpeğin ömrü boyunca yanınızda kalacağına ve köpek için rahat bir yaşam ortamı sağlayacağınıza emin olmanız gerek. Şunu da bilin ki bu merkezden bir köpek sahiplendiğinizde sizden gerekli iletişim bilgileriniz alınıyor ve belli periyodlarda kontrole geliniyor.Lafı daha fazla uzatmadan, Adana Çukurova Belediyesi Sokak Hayvanları
Rehabilitasyon Merkezinde yuva arayan köpeklerin bazılarının resimlerini vereyim.

Köpek Üretim Çiftliklerine ve Arka Bahçe Yetiştiricilerine...

Sorumlu Yetiştiriciler Köpek Üretim Çiftlikleri ve Arka Bahçe Yetiştiricilerine Karşı


İngilizce Orijinal Yazı: http://www.veterinarypartner.com/Content.plx?P=A&A=1448
Puppy Mills and Backyard Breeders vs Responsible Breeders
Yazar: Kathy Diamond Davis
Çeviri: Elif Yıldız
Redaksiyon: Buket Yılmaz
Sorumlu Yetiştiriciler Köpek Üretim Çiftlikleri ve Arka Bahçe Yetiştiricilerine Karşı
İstediğiniz cinsi bulduğunuz sürece yavruyu nereden aldığınızın önemi var mı? Evet, kesinlikle var. Eğer köpeğinizin şovlarda kazanan yavrular doğurmasını veya güvenilir bir çalışma köpeği olarak yetiştirmeyi düşünüyorsanız, cinsi her yeni batında daha da düzeltmek için uğraşan bir yetiştirici aramak gereksiz gibi gözükebilir. Aslında, bu hayati bir önem taşımaktadır ve bunu göz ardı etmek evinizde üzüntülü anların yaşanmasına sebep olabilir.

Barınaktaki köpeğe tecavüz ettiler


İstanbul'da barınakta koruma altına alınan köpeğin başına gelenler hayvanseverleri ayağa kaldıracak.


İstanbul, Soğanlık'ta defalarca tecavüze uğramış bir şekilde bulunan sokak köpeğini barınağa teslim eden hayvanseverlerin yüreği parçalandı.
Hayvan barınağında yapılan ilk muayenenin ardından, belden aşağısı kan içerisinde bulunan köpeğin, defalarca tecavüze uğradığı, dövüldüğü ve ipini kopararak canilerin elinden kurtulduğu tespit edildi.

Seninki Kaç Santim















Uluslararası Doğa Koruma Birliği'nin raporu Akdeniz'deki önemli türlerin tehlike altında olduğu konusunda bizleri bir kere daha uyarırken, Tarım Bakanlığı hala danışma kurulu toplantısının tarihini/gündemini açıklamadı.

PETA TÜRKİYE'DEKİ HAYVAN HAKLARI İHLALLERİNİ PROTESTO ETTİ




Dünyanın en büyük ve saygın hayvan koruma örgütlerinden biri olan PETA, Stuttgart’daki Türkiye Konsolosluğunun önünde, Türkiye’de köpeklere uygulanan şiddeti protesto etti.
Göstericilerin elindeki pankartta, “Türkiye, köpekleri öldürmekten vazgeç. Avrupa Birliği sizi izliyor” yazıyordu.

Adana Çukurova Hayvan Barınağı (Topalak Köyü)

Adana' da geçtiğimiz yıllarda, bazı sıkıntılar ve zorluklardan sonra güç bela açılan Adana' nın 2. hayvan barınağıdır burası. Ben ve kız arkadaşım 1-2 ay önce ziyarete gitmiştik. Tabiki de gördüklerimizden hiç memnun olmadık. Sadece Adana' da değil Türkiye' nin hemen her barınağında manzara aynı sayılır. Eksikler çok. Normalde bu barınakta mesai saatleri içerisinde görev yapması gereken 2 veteriner var. Fakat bu veterinerler barınağa 1-2 ayda bir uğruyorlarmış.Barınakta Hizmetli olan personelden söz etmeye bile gerek yok.Cins köpeklerin satılmasımı dersiniz, barınakta görev yapması beklenen veterinerlerin cins köpekleri alıp damızlık olarak kullanmalırımı dersiniz vb. (ki bu insanlar Adana' da iyi tanınan veterinerler ve pit bull dövüştüren sapıkların köpeklerinin kulak ve kuyruk kesimlerini gönül rahatlığıyla yapıyorlar.) Neyse bu konuyla ilgili daha detaylı bilgiyi ve barınağın ihtiyaçlarını yazıcam buradan. Şimdilik bu barınakla ilgili elimdeki resimleri vereyim.


Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...